Skrald

Et af gårdens smertens børn har været skralderummet – men det har vi faktisk fået godt styr på i de sidste par år. Der er stadig en tendens til overfyldte spande. Det vil være en stor hjælp, hvis du går videre til den næste spand, når den første er fyldt. Så bliver skraldemændende glade – og rotterne bliver væk!

Alle gårdens beboere opfordres til at respektere de regler, der nu engang er, og at søge alternativer, når skralderummet ikke kan bruges (fx køre til lossepladsen eller tilmelde dig byttebørsen på www.storskrald.dk).
Få gode råd til nem sortering af affald i gårdlaugets vejledning længere nede på denne side – langt det meste skal faktisk i de almindelige containere.

Fra 1. januar 2007 er det Københavns Kommune, der er ansvarlig for al kommunikation om affald. Information vedrørende afhentning findes derfor her på Københavns Kommunes hjemmeside eller læs mere på www.sorterditaffald.dk.

En vejledning til beboerne

I gårdlauget arbejder vi hele tiden på at få en mere levende og indbydende gård, som vi alle sammen kan nyde. Et af indsatsområderne er vores affald.

Vi er over 200 familieenheder i vores gård, som hver dag producerer en masse affald, og vi er så heldige at have en affaldsordning, der tager sig af langt det meste. Du kan selv være med til at gøre vores gård til et dejligt sted at være ved at følge et par ganske enkle tips, når du skal af med dit affald. Nøgleordet er sortering i følgende kategorier:

ALMINDELIGT AFFALD & ALT SMÅT BRÆNDBART

Hvad? Det betyder altså også gammelt køkkengrej, træstolen, skuffen fra kommoden, kortere brædder, træplader, tøj, nips mv.– dvs. næsten alt fra dit hjem, så længe det kan være i de almindelige containere med lukket låg, og ikke hører til en af de øvrige specifikke kategorier.

Hvor? De almindelige containere, hvor du smider dit køkkenaffald.

PAP & KARTON

Hvad? Flyttekasser, papemballage og bølgepap. Flamingo, bobleplast og andre stumper, der ikke er af pap skal fjernes først. Husk ingen fedtede pizzabakker – de skal til almindeligt affald.

Hvor? Skal i papcontainerne – sørg for at klappe det sammen, så der kan være mest muligt.

PAPIR, AVISER & BØGER

Hvad? Kuverter, papir, aviser, blade, (telefon)bøger mv.

Hvor? Særlige papircontainere.

RESTER AF MALING OG GIFTIGE VÆSKER

Hvor? Stilles ved det aflåste giftskab, hvorefter vores gårdmand og R98 vil sørge for bortskaffelsen.

BYGGEAFFALD

Hvad? Renoverer du din lejlighed og river fx køkken ned eller fjerner gulv.

Hvor? Skal du selv køre væk (find den lokale genbrugsplads her: www.miljoe.kk.dk). Gården har desværre ikke kapacitet til at bortskaffe det under den aftale, vi har med R98, og vi har ikke plads til det i det lille storskraldsrum, som skal betjene os alle.

STORSKRALD

Hvad? Kasseret indbo, som er for stort til de almindelige containere, og hårde hvidevarer, som køleskab, komfur mv. Gamle kasser fra loftet eller sække med gammelt tøj og Anders And-blade er ikke automatisk storskrald, men skal fyldes i de almindelige containere.

Hvor? En tommelfingerregel er, at hvis dit skrald kan være i de almindelige containere med lukket låg, er det ikke storskrald, men almindeligt skrald, som sorteres efter kategori.

ELEKTRONIK

Hvad? Alt med ledning, batteri eller solceller, fx radio, tv, pc, printer, krøllejern, lamper mv.

Hvor? Mindre ting lægges i den særlige elektronik-container. Større ting stilles samlet i storskraldsrummet.

Hvis containeren tættest på dig er fuld, må du meget gerne gå et par meter længere, hvor der næsten altid er en tom container. Så slipper vi for ekstraregninger.

Vi håber, at dette kan hjælpe os alle sammen til at få bedre styr på affaldet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *